dinsdag 13 oktober 2009

Pure wetenschap

Hieperdepiep? Hoera!

Mijn verjaardag zit erop. En wat zijn we wijzer? Nou....dat dankzij de huidige technologische ontwikkelingen en het toegenomen aantal communicatiemiddelen de manier waarop wij elkaar 'nog vele gezonde jaren toewensen', verandert.

Tussen taart en tantes door verrichte ik diepgaand empirisch onderzoek. Conclusie is dat we gedag kunnen zeggen tegen het oude vertrouwde kaartje. Niemand die de moeite een kaart te kopen, een postzegel te plakken en 'm op de bus te doen. Dit jaar kreeg ik er eentje: een automatische van de woningbouw.

Nee, feliciteren doe je tegenwoordig anders, via sms bijvoorbeeld (20 stuks). Of beter nog via hyves (29 stuks). Vrienden uit het buitenland begroeten je via Facebook (10 stuks) en Blackberry-bezitters via ping (1 stuk). En dan heb je nog de modernisten, die je feliciteren met een tweetje (3 stuks), een vage kennis via MSN en een oude vriend via email.

En te midden van deze verandering blijft een ding hetzelfde: diegenen die het dichtste bij je staan, bellen je op. (twee vrienden en mijn moeder).

3 opmerkingen:

  1. Hey Eric

    Alsnog gefeliciteerd.
    Ja, helaas een btje te laat.
    Hier nog een vraag voor je; "Is er ook iemand waarvan je verwacht had dat die je wel zou bellen"? Helaas, 1 vriend minder..
    Of iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je nog zou feliciteren? via bijvoorbeeld hyves.Of deze blog....hahah
    Groetjes Bianca de Wit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, inderdaag. Wat een verrassing! Die kan aan het lijstje worden toegevoegd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat lachen joh dit. Wist niet dat je kon reageren. Maar ik ben één van die twee :)). Bellen is van nu, voor de mensen nog moeite willen doen medio 2009

    Mzzltje

    BeantwoordenVerwijderen