zondag 11 oktober 2009

Berlusconi spreekt

Als het aan Silvio Berlusconi ligt, dan is het allemaal de schuld van de media: "De beschuldigingen van Italiaanse en enkele buitenlandse kranten zetten niet alleen mij, maar ook onze democratie en ons land, te kakken". Op den duur zou zelfs de export eronder lijden, aldus de minister-president.

Hiermee reageert Berlusconi op de aanhoudende kritiek op zijn vermeende omgang met minderjarige dames en prostituees, en het recentelijk door het Constitutionele Hof genomen besluit dat de man niet langer onschendbaar is zolang hij zit.

Overigens zegt Berlusconi terug te slaan door het rechtssysteem van Italiƫ om te vormen, opdat de afhankelijkheid van aanklagers ten aanzien van rechters gereduceerd wordt.

Hoewel het meerendeel van de Italiaanse bevolking het eens is met het besluit van het Hof, staat niemand te wachten op vervroegde verkiezingen. Het shirtje op de foto zegt genoeg: "President, we staan achter je"

2 opmerkingen:

  1. Het is inderdaad niet fraai wat die Berluconi allemaal uitspookt. Maar wat te denken van de Italianen die hem keer op keer herkiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een oranje aangelopen nepkop die zichzelf nog president durft te noemen.... Nieuwe opdruk: siamo contro di te!

    BeantwoordenVerwijderen