dinsdag 27 oktober 2009

Creationisten: dom, dommer, domst

Een pamflet aan een deur ophangen. Dat is wat de Christelijke Werkgroep Creatie.info aanstaande zaterdag gaat doen. Zij hebben 95 stellingen tegen de evolutietheorie opgesteld en willen met deze Lutheraanse actie bij de Augustijnenkerk in Dordrecht en de VU in Amsterdam aandacht vragen voor het creationistische gedachtegoed.
Nu wil ik ze alvast waarschuwen dat ze beter de literatuur moeten induiken omtrent evolutie. Want naast de vele
  • domme (Stelling 95: Geweten en ethiek kunnen zich onmogelijk ontwikkeld hebben in een miljoenen jaren durende genadeloze overlevingsstrijd - wauw sociaal darwinisme..);
  • onduidelijke (Stelling 3: Voor de opbouw van niet reduceerbaar complexe systemen, zoals zij in de levende wezens voorkomen, is geen mechanisme bekend - kom we verzinnen een moeilijke definitie: niet-reduceerbaar complex!)
  • en slinks geformuleerde stellingen (Stelling 15: Alle DDT-resistente insecten zijn genetische varianten, die altijd al hebben bestaan en die altijd al tegen dit insecticide bestand waren)
Hebben ze iets heel belangrijks over het hoofd gekeken: de bigbang-theorie maakt geen deel uit van de evolutietheorie. De eerste betreft namelijk het ontstaan van het universum (jeweetwel planeten, sterren etc) en de tweede is een theorie over hoe erfelijke eigenschappen van soorten veranderen door de tijd via natuurlijke selectie, voortplanting en genetische variatie. Niet hetzelfde!

Dus schrap maar stelling 52 t/m 66, stelletje oelewappers.

En de rest ook. Hoe vaak moeten rationele en weldenkende mensen jullie met de feiten om de oren slaan?

2 opmerkingen:

  1. Kunnen ze geen Terug naar je Maker sticker op de kerkdeur plakken?

    http://www.terugnaarjemaker.nl/

    BeantwoordenVerwijderen